صفر تا صد مهاجرت کاری و اخذ اقامت از طریق کار
در مورد ویزای کار و روش های دریافت آن چه می دانید؟
صفر تا صد مهاجرت کاری
مهاجرت کاری چیست ؟
روش های دریافت ویزای کاری کدامند ؟
آیا از مزایای مهاجرت شغلی خبر دارید ؟
شرایط اخذ ویزای کار چیست ؟
مراحل مهاجرت کاری کدامند ؟
مهاجرت کاری چیست؟
مهاجرت کاری یکی از متداول ترین روش ها برای اخذ اقامت و زندگی در کشورهای پیشرفته دنیا است. مهاجرت شغلی بدلیل مزایای فراوانی که به همراه دارد مورد تقاضای بسیاری از هموطنان عزیزمان می باشد. در این روش مجوز کار و اقامت در کشور مقصد به صورت قانونی توسط سفارت یا کنسولگری کشور مورد نظر صادر می شود.
مزایای اخذ ویزای کار کدامند؟
اخذ ویزای کاری به دلایل زیادی از محبوبیت بالایی برخوردار است.
- امکان کسب اقامت دایم کشور مقصداولین مزیت است. وقتی برای مدتی مشخص به کار در کشوری دیگر می پردازید می توانید برای اخذ اقامت دائم آن کشور اقدام نمایید.
- کسب درآمد در بدو ورود به کشور مورد نظر دیگر مزیت این روش است. بدین ترتیب شما می توانید با آرامش خاطر بیشتری به زندگی و امور مهاجرتی خود بپردازید.
- امکان دریافت ویزا برای سایر اعضای خانواده دیگر مزیت این نوع مهاجرت می باشد. در واقع پس از گذشت چند ماه از کار در کشور مورد نظر می توانید برای خانواده خود درخواست اقامت نمایید.
شرایط اخذ ویزای کار و مهاجرت کاری کدامند؟
در کل شرایط اخذ ویزای کار با توجه به شرایط کشورهای مختلف یکسان نمی باشد، اما یک سری شرایط کلی وجود دارند که اکثر کشورها از آن پیروی می کنند. در این نوشتار از صفر تا صد مهاجرت کاری را بررسی خواهیم کرد.
صفر تا صد مهاجرت کاری
امروزه یکی از پرطرفدار ترین روش های مهاجرت به کشورهای دیگر مهاجرت کاری است. درآمد بالاتر، امکانات بیشتر، تسهیلات بهتر، امکان رشد بیشتر و در کل سطح زندگی بالاتر می تواند از دلایل اقدام اشخاص برای اخذ ویزای کاری کشورها باشد. امروز مهاجرت کاری بسیار رواج یافته که مهمترین عامل آن می تواند کسب درآمد ارزی و بهبود وضع اقتصادی باشد.
بنابر این سوالی که ممکن است ذهن هر ایرانی را معطوف به خود کند این است که چگونه می توان برای اخذ ویزای کاری اقدام کرد؟ شرایط و ملزومات مهاجرت از طریق کار چیست؟ چطور می توان ویزای کاری متناسب با شرایط خود را دریافت نمود و سوالاتی از این دست که با بررسی صفر تا صد مهاجرت کاری پاسخ آنها را خواهیم یافت.
مهاجرت کاری در کل به نوعی از مهاجرت گفته می شود که فرد متقاضی می تواند از طریق آن به شغل مناسب و مورد نظر خود در خارج از کشور خود دست یابد. افراد عموما برای اخذ ویزای کار کشورهایی تلاش می کنند که زمینه های شغلی متناسب با مهارت های خود را داشته باشند. رسیدن به وضعیت شغلی ایده آل و برخورداری از شرایط زندگی بهتر را می توان مهمترین علل مهاجرت کاری نام برد. مسلما آگاهی یافتن از شرایط کاری کشور مورد نظر، سطح دستمزد، هزینه های زندگی و همچنین میزان ترقی در کار مورد نظر مهمترین اولویت های متقاضیان برای تصمیم گیری و اخذ ویزای کار کشورها می باشد.
صفر تا صد مهاجرت کاری و اقامت کاری
در مرحله نخست شخص می بایست برای اخذ ویزای کار کشور مورد نظر اقدام نماید، این نوع ویزا معمولا به صورت یک ساله صادر می گردد. اگر شخص متقاضی طی مدت زمان ویزای خود مشکل خاصی نداشته باشد می تواند برای تمدید آن اقدام کند. متقاضی می تواند پس از گذشت مدت زمانی خاص که درکشورهای مختلف متفاوت است اقدام به اخذ اقامت دایم نماید.
البته روش دیگری نیز وجود دارد که از طریق دریافت فرصتی شش ماهه و سفر به کشور مورد نظر شخص می تواند با بررسی همه جانبه شرایط شغلی کشور مقصد و میزان توانایی های خود در این زمینه تصمیم گیری نماید. معمولا ایرانیان تمایل بیشتری برای مهاجرت کاری به کشورهای اروپایی دارند، کشورهایی همچون آلمان، اتریش، انگلستان، کانادا و استرالیا هر ساله پذیرای عده زیادی از کارجویان از سراسر جهان می باشند. یکی از علل آن می تواند کمبود نیروی کار جوان در کشورهای نام برده باشد. آن ها با انتخاب نیروی کار جوان از سایر کشورها به اهداف کاری و بهبود شرایط اقتصادی خود دست پیدا می کنند.
صفر تا صد مهاجرت کاری؛ انواع ویزای کار
همانطور که می دانید مهاجرت کاری اولویت عده بسیاری از هموطنان عزیزمان است. اما در مرحله نخست می بایست بررسی شود که آیا شخص شرایط این نوع مهاجرت را دارد یا خیر. چنانچه بخواهید به صورت مستقیم ویزای کار کشورها را اخذ نمایید نیازمند یک پیشنهاد کاری از جانب شخص یا شرکتی در آن کشور خواهید بود. در صورت موافقت اداره کار کشور مورد نظر می توانید برای اخذ ویزای کار و مهاجرت به آن کشور اقدام کنید. این روش که به ویزای پیشنهاد کار یا جاب آفر معروف است نخستین روش مهاجرت کاری به سایر کشورها می باشد.
آن طور که کمی قبل گفته شد در روشی دیگر شما می توانید به مدت مشخص(معمولا شش ماه) در کشور مورد نظرتان حضور داشته باشید و در محیط با بررسی همه جوانب به دنبال شغل مورد نظرتان بگردید. این نوع ویزا را اصطلاحا ویزای جستجوی کار یا جاب سیکر می نامند که با توجه به ویژگی های خاص خود متقاضیان زیادی دارد.
صفر تا صد مهاجرت کاری از طریق تخصص
مهاجرت کاری از طریق تخصص و مهارت که به ویزای اسکیل ورکر معروف است روش دیگری از این نوع مهاجرت است. همانطور که از نام آن پیداست این نوع ویزای کار نیازمند مهارت و تخصص فرد می باشد. داشتن مهارت و تخصص چنانچه با مدرک دانشگاهی و حمایت یک کارفرمای خارجی همراه باشد می تواند اخذ ویزای شغلی را برای شما آسان تر کند. معمولا کشورها سیستم امتیازبندی را برای متقاضیان کار تخصصی در نظر می گیرند که در صورت کسب حداقل امتیاز مورد نیاز می توانید ویزای کار کشور مورد نظر را کسب نموده و به عنوان یک متخصص وارد آن کشور شوید. در کل بهترین نوع مهاجرت کاری همین روش اخذ ویزای اسکیل ورکر است. مدرک تحصیلی، سابقه کار مرتبط و دانش زبان می تواند شانس شما را در مهاجرت شغلی دو چندان کند.
به غیر از این سه روش، راه های دیگر مانند مهاجرت کاری از طریق سرمایه گذاری،سابقه کار، مهاجرت با تاسیس شرکت و… برای اخذ ویزای کار کشورها وجود دارند. اما در حال حاضر کارآمد ترین روش های اخذ اقامت و مهاجرت کاری سه روش ذکر شده زیر می باشند.
صفر تا صد مهاجرت کاری از طریق پیشنهاد کاری(جاب آفر)
قطعا اخذ ویزای کار از طریق پیشنهاد کار(جاب آفر) مطمئن ترین و مناسب ترین روش مهاجرت می باشد. چرا که در این مسیر شما بر اساس میزان مهارت، نخصص و همچنین رزومه کاری خود می توانید به کمک مشاورین و وکلای مهاجرتی به جستجوی موارد لازم در کشور مورد نظر بپردازید و پس از یافتن بهترین فرصت های شغلی و آنالیز آن ها، شغل مناسب خود را از کارفرمایان خارجی دریافت کنید. پس از انعقاد قرارداد کار با کارفرمای خارجی و دریافت نامه تائیدیه پیشنهاد شغلی (Job Offer) از وزارت کار کشور مقصد، شما می توانید از داخل ایران و از طریق کنسولگری آن کشور برای دریافت ویزای کار خود اقدام نمایید.
شما می توانید با بررسی تمام جوانب، اعم از شرح وظایفتان در آن شغل، حقوق و مزایای آن و موارد دیگری که از آن شغل مد نظر دارید به صورت مستقیم و یا از طریق وکلای مهاجرتی خود با کارفرمای خارجی خود به توافق برسید. گروه مهاجرتی سفیر رها گستر آریا با سابقه ای نزدیک به یک دهه در زمینه اخذ انواع ویزای کار می تواند از صفر تا صد مهاجرت کاری شما را همراهی نماید. شما می توانید با آگاهی از تمام نکات از صفر تا صد مهاجرت کاری و با چشم اندازی روشن تر و نقشه راهی دقیق تر به تصمیم گیری در این مورد بپردازید.
دریافت موقعیت شغلی در روش جاب آفر
در این روش نخست می بایست کارفرما به دولت خود ثابت نماید شخصی که تخصص و صلاحیت لازم برای انجام کار مورد نظر را دارد در کشور خود نیافته. به این منظور باید برای مدتی معین که در کشورهای مختلف یکسان نمی باشد، به صورت عمومی اقدام به انتشار آگهی شغلی نماید، این کار از طریق روزنامه ها و وبسایت های کاریابی صورت می پذیرد.
کارفرما می بایست پس از درج آگهی شغلی خود در وب سایت های کاریابی مانند Glassdoorاروپا وindeed کانادا و دیگروبسایت های کاریابی معتبر و انجام چند مصاحبه کاری، از استخدام نیروی داخلی امتناع ورزد. درآن صورت می تواند با اخذ تائیدیه وزارت کار کشور خود نسبت به استخدام نیروی کار مهاجر اقدام نماید. از طریق این تایدیه متقاضی می تواند با کمک وکیل قانونی خود نسبت به عقد قرارداد با کارفرما اقدام نموده، سپس به کمک آن ویزای کار خود را از سفارت دریافت نماید.
مزایای مهاجرت کاری از طریق جاب آفر
با توجه به این که فرد به دلیل توانایی ها و مهارت های خود اقدام به انتخاب شغل در کشور مقصد می نماید امکان رد درخواست و نزدیک به صفر است. بنابراین می توان گفت نسبت به دو روش دیگر مهاجرت کاری، جاب آفر بهترین گزینه است مه با هم به بررسی برخی مزای آن می پردازیم:
- اخذ سریع تر ویزای کار بدلیل رصد شدن با توجه به مهارت ها و توانایی های فرد
- اطمینان از تایید ویزای کار به دلیل وجود کارفرمای خارجی و درخواست وی برای مهاجرت فرد
- کسب درآمد به محض ورود به کشور مقصد
- توانایی ارتقاء شغلی پس از گذشت مدت زمان معین از کار و زندگی در کشور مقصد
چگونگی دریافت جاب آفر
فرآیند دریافت ویزای کار از طریق جاب آفر بدین صورت است که ابتدا کارفرما طی مدت شش ماه و به صورت مرحله ای ملزم به انتشار عمومی آگهی موقعیت شغلی است. این موقعیت شغلی باید در وبسایت های معتبر جستجوی کار حوزه جغرافیایی اطراف کشور و روزنامه های رسمی منتشر شود. چنانچه در این مدت زمان 6 ماهه شخصی که تابعیت کشور مقصد را داراست برای شغل مورد نظر یافت نشد طبق قوانین آن کشور کارفرما مجاز به دعوت از نیروی کار خارجی و مهاجر می باشد.
صفر تا صد مهاجرت کاری از طریق جستجوی کار(جاب سیکر)
مهاجرت کاری از طریق ویزای جستجوی کار روش دیگری است که متقاضی می تواند با استفاده از آن اقدام به یافتن کار و اخذ ویزای کار کشور مورد نظر خود نماید. در روش جاب سیکر فرد با دریافت مهلتی شش ماهه قادر به جستجوی کار در کشور مقصد می باشد، در این مدت می بایست متقاضی به جستجوی کار و موقعیت شغلی متناسب با مهارت های خود بپردازد. در صورت موفقیت و یافتن کارفرمای خارجی می تواند با عقد قرارداد کاری اقدام به دریافت ویزای کار آن کشور نماید، لازم به ذکر است تمامی هزینه های سفر و اقامت متقاضی در این مدت 6 ماهه برعهده شخص متقاضی می باشد.
لازم به ذکر است ویزای جستجوی کار قابل تمدید نخواهد بود و در صورتی که شخص متقاضی موفق به یافتن شغل مورد نظر خود نشود، ملزم به ترک آن کشور و بازگست به کشور خود می باشد. این روش بدلیل ریسک بالا برای یافتن موقعیت شغلی مناسب و همچنین هزینه های بالایی که برای اقامت و سفر متقاضی دربر دارد و مهمتر از آن غیرقابل تمدید بودن، پیشنهاد نمی شود.
شرایط درخواست ویزای جستجوی کار(جاب سیکر)
برای دریافت ویزای جستجوی کار، شما می بایست حداقل موفق به اتمام دوره کارشناسی شده باشید، پس از درخواست ویزای جاب سیکر شما قادر به اقامت و جستجوی جایگاه شغلی خود به مدت 6 ماه در کشور مقصد می باشید. برخی شرایط مورد نیاز برای اخذ ویزای جستجوی کار عبارتند از :
- داشتن مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد معتبر
- سابقه کاری مرتبط با مدرک تحصیلی به مدت حداقل 3 سال
- داشتن حداکثر 40 سال سن
- برخورداری از تمکن مالی برای تامین هزینه های زندگی خود در مدت زمان 6 ماهه
مزایای ویزای جستجوی کار(جاب سیکر)
مهاجرت کاری از طریق اخذ ویزای جستجوی کار دارای مزایا و معایبی است که به به صورت اجمالی تنها به ذکر آن ها بسنده می کنیم:
- امکان زندگی کوتاه مدت و جستجوی کار در بهترین کشورهای جهان
- مدت زمان کوتاه پروسه اخذ ویزا در این روش
- امکان تبدیل ویزای جاب سیکر به ویزای کار و دریافت اقامت دایم در صورت یافتن موقعیت شغلی مناسب و عقد قرارداد با کارفرمای خارجی
- هزینه نسبتا پایین اخذ ویزای جستجوی کار در مقایسه با سایر روش ها
- عدم نیاز به ارائه مدرک زبان
معایب ویزای جستجوی کار(جاب سیکر)
همانطور که می دانید هر روشی علاوه بر مزایایی که دارد دارای معایبی است، ویزای جستجوی کار نیز از این قائده متثنی نیست، با هم به بررس چند مورد از این معایب می پردازیم:
- عدم تمدید ویزای جستجوی کار در صورتی که متقاضی موفق به یافتن موقعیت شغلی مناسب نشود
- امکان همراهی اعضای خانواده تا زمان یافتن شغل برای متقاضی امکان پذیر نخواهد بود
- عدم امکان تحصیل در مدت اعتبار ویزای جستجوی کار
- عدم تضمین دریافت این نوع ویزا از سفارت کشور مقصد
صفر تا صد مهاجرت کاری؛ ویزای اسکیل ورکر
در این روش مهاجرتی امتیازات و معیارهایی برای صدور ویزای متقاضی از سوی کشورها در نظر گرفته می شود، به عبارت دیگر شما باید حداقل امتیازات لازم در سیستم امتیازبندی را کسب نمایید. روش اسکیل ورکر در واقع زیرمجموعه ی سیستم مهاجرتی اکسپرس اینتری می باشد و معمولا برای یافتن شغل در کانادا برگزار می شود.
در این روش که زیر نظر دولت کانادا و با همکاری کارفرمایان حرفه ای کانادایی برگزار می شود، دعوتنامه کاری برای افراد کار بلد و حرفه ای متناسب با ظرفیت های شغلی هر ایالت کانادا صادر می گردد. در صورتی که شما از سطح مهارت و تخصص بالایی در زمینه شغلی خود برخوردار هستید می توانید با بررسی سیستم امتیازبندی ویزای اسکیل ورکر کانادا و دریافت اطلاعات کامل از مشاورین مجرب سفیر رها گستر آریا نسبت به این روش اقدام نمایید.
شرایط درخواست ویزای اسکیل ورکر
مهاجرت کاری از طریق ویزای اسکیل ورکر مستلزم کسب حداقل امتیاز لازم از جدول امتیازبندی ویزا می باشد. شرایط سنی، تحصیلات دانشگاهی، میزان تسلط به زبان های انگلیسی و فرانسوی و همچنین تجربه کاری مرتبط با تحصیلات متقاضی، میزان امتیاز وی را در سیستم امتیازبندی مشخص می کند.
یکی از مهمترین فاکتورها سن متقاضی می باشد، به طوری که هرچه سن شخص کمتر باشد شانس بیشتری برای دریافت ویزای اسکیل ورکر خواهد داشت. مورد دیگر میزان تسلط شخص به زبان های انگلیسی یا فرانسوی است، هر چه میزان مهارت شخص در خواندن، نوشتن، صحبت کردن و شنیدن در زبان هی انگلیسی و یا فرانسوی بیشتر باشد امتیاز بیشتری کسب خواهد کرد. البته لازمه اثبات تسلط به این مهارت ها ارائه مدرک معتبر زبان می باشد، به طوری که حداقل نمره قابل قبول آیلتس، نمره 6 است.
صفر تا صد مهاجرت کاری از طریق اسکیل ورکر
تحصیلات آکادمیک معیار دیگری است که بسیار مورد اهمیت واقع می شود؛ حداکثر امتیاز در نظر گرفته شده در سیستم امتیازبندی اخذ ویزای اسکیل ورکر کانادا امتیاز 25 است که مربوط به مدرک دکتری است.مدارک دانشگاهی کارشناسی ارشد 23 و کارشناسی 21 امتیاز برای شخص متقاضی در بر دارند.
فاکتور مهم دیگر تجربه کاری و مهارت شخص متقاضی در زمینه مرتبط با تحصیلات وی می باشد، تجربه کاری مرتبط با نوع تخصصی که برای ویزای اسکیل ورکر انتخاب کرده اید بسیار مهم است. برای اخذ ویزای اسکیل ورکر ارائه مستندات مربوط به تجربه کاری مرتبط به اداره مهاجرت کشور مقصد لازم است. متقاضی باید ثابت کند که حداقل یک سال در زمینه ای که درخواست ویزای اسکیل ورکر را برای آن داده تجربه کاری دارد، همچنین تجربه کاری به مدت 6 سال، مبنایی برای کسب حداکثر امتیاز در سیستم امتیازبندی می باشد.
معایب ویزای کاری اسکیل ورکر
با توجه به این که برای اخذ این نوع ویزا باید به رقابت با افراد کار آموخته و متخصص دیگر در یک سیستم امتیاز بندی بپردازید، ممکن است افرادی با امتیاز بالاتر وجود داشته باشند که گوی رقابت را از شما بربایند. همچنین محدودیت مشاغل موجود در این روش را می توان به عنوان مشکلی دیگر برشمرد؛ همانطور که گفتیم کشور هایی مانند کانادا با توجه به موقعیت های شغلی مورد نیاز در ایالت های مختلف خود اقدام به استخدام افراد واجد شرایط می کنند. از دیگر معایب این روش می توان به پروسه نسبتا طولانی بررسی پرونده متقاضی، که تقریبا یک سال به طول می انجامد نام برد.
با این همه ویزای کار اسکیل ورکر برای کشورهای پیشرفته مانند کانادا، یکی از پرطرفدارترین روش های مهاجرتی به شمار می روند. به زودی به صورت کامل به بررسی صفر تا صد مهاجرت کاری از طریق اخذ ویزای اسکیل ورکر خواهیم پرداخت.
مهاجرت کاری از طریق سرمایه گذاری، ثبت شرکت و سابقه کار
اگر اولویت اول شما برای مهاجرت به کشور مورد نظرتان مهاجرت از طریق کار می باشد باید بدانید علاوه بر روش های ذکر شده در بخش های قبلی، می توانید از سه طریق سرمایه گذاری، تاسیس شرکت و داشتن سابقه کار نیز اقدام به اخذ ویزای کار نمایید. در این رابطه باید از شرایط و ملزومات این روش ها آگاهی کافی بدست آورید، سپس با بررسی شرایط خود و روش مورد نظر اقدام به مهاجرت از طریق آن نمایید.
مهاجرت کاری از طریق سرمایه گذاری
نخست باید بدانید مهاجرت کاری از طریق سرمایه گذاری ساده ترین روش اخذ ویزای کار می باشد. با سرمایه گذاری در کشور مقصد می توانید برای مدتی محدود ویزای اقامتی دریافت کنید. سپس با ارائه برنامه های سرمایه گذاری و کارآفرینی جدید به دولت کشور مورد نظر اثبات نمایید که توانایی ایجاد اشتغال وسرمایه گذاری مفید برای آن کشور را دارا هستید. یکی از مهمترین مزایای این روش سرمایه گذاری، امکان اعطای ویزای مهاجرتی به خانواده و فرزندان متقاضی می باشد که با توجه به قوانین کشورهای مختلف پروسه آن کمی متفاوت است. مدت زمان اقامت در کشور مقصد به میزان سرمایه شما بستگی دارد. بعنوان مثال در طرح ویزای سرمایه گذاری استرالیا مدت زمانی 4 ساله برای اقامت اولیه شخص در نظر گرفته شده است. چنانچه فرد متقاضی شرایط اقامت را داشته باشد می تواند پس از گذشت 4سال اقدام به اخذ تابعیت واقامت دائم استرالیا نماید.
مهاجرت کاری از طریق ثبت شرکت
تاسیس و ثبت شرکت می تواند یکی دیگر از راه های مهاجرت کاری با توجه به شرایط کشور مورد نظر شما باشد. معمولا کشورهایی هستند که بنا به سیاست و برنامه های اقتصادی خود اقدام به جذب مهاجر با هدف تاسیس شرکت های تجاری می نمایند. انگلستان، کانادا و استرالیا سرآمد کشورهایی هستند که اخذ ویزای کار آن ها از طریق ثبت شرکت امکان پذیر است، در این نوع مهاجرت متقاضی نخست می بایست تمکن مالی خود را برای تاسیس شرکت به دولت کشور مقصد اثبات نماید. همچنین می بایست با توجه به یک سری جداول امتیازبندی که در هر کشوری متفاوت است اقدام به کسب امتیاز نماید، به زودی در مقاله ای با عنوان مهاجرت کاری از طریق ثبت شرکت به بررسی کامل این نوع مهاجرت خواهیم پرداخت.
مهاجرت کاری با سابقه کار
بی شک مهارت و سابقه کار تخصصی می تواند راهی برای اخذ ویزای کشورهایی باشد که نیازمند نیروی کار جوان و کاربلد است. چنانچه در زمینه کاری خود رزومه چندین ساله دارید می توانید به اخذ ویزای کار کشور مورد نظرتان امیدوار باشید. چرا که کشورهایی با میانگین سنی بالا و جمعیت کم همیشه بدنبال جذب نیروی کار متخصص هستند. بعنوان مثال کشورهای عمان، قبرس، نیوزلند، استرالیا برای بخش های کم جمعیت خود شرایطی فرهم کرده اند که کارجویان خارجی که از رزومه کاری خوب و قدرتمندی برخوردارند می توانند به راحتی اقدام به اخذ ویزای کار نمایند. نمودار زیر مربوط به مهاجرت کاری افراد با سابقه کار مرتبط با تخصص شان است که منابع آماری جامعه آمریکا تا سال 2015 اعلام کرده اند.
همانطور که می دانید شرایط کشورهای مختلف برای جذب نیروی کار یکسان نیست. چیزی که مشخص است سطح مهارت ، شرایط سنی، وضعیت سلامت شخص، عدم سوء پیشینه کیفری و مواردی از این دست می تواند در اخذ ویزای کار و اقامت متقاضی حائز اهمیت باشند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه اخذ ویزای کار از طریق داشتن سابقه کاری با مشاورین مجرب سفیر رها گستر آریا در ارتباط باشید. ما برای مهاجرت کاری به عمان، سوئد، دانمارک وقبرس پلن های مهاجرتی ویژه ای داریم، با ما در تماس باشید.
هزینه های مهاجرت کاری
مشخص است نمی توان هزینه یکسانی برای مهاجرت کاری به همه کشورها در نظر گرفت، چیزی که مسلم است طی کردن مراحل دستیابی به این نوع مهاجرت مانند سایرین مستلزم پرداخت هزینه هایی چه در مرحله شروع و چه در زمان انگشت نگاری است. نوع مهاجرت کاری، کشور مقصد مورد نظر و فاکتوهایی از این دست می تواند هزینه های مهاجرت شما را کاهش و یا افزایش دهد. همچنین ممکن است شما برای سهولت در امور مهاجرتی خود از یک وکیل یا مشاور مهاجرتی کمک بگیرید، این نیز می تواند هزینه هایی هرچند جزئی برای شما در پی داشته باشد. با توجه به ریزه کاری های امور مهاجرتی پیشنهاد ما این است برای جلوگیری از زیان های مالی احتمالی و هدر رفتن زمان با ارزش خود حتما از مشاورین و وکلای با تجربه کمک بگیرید.
چه کشورهایی بالاترین میزان مهاجرپذیری کاری را دارند؟
همانطور که در بخش قبل اشاره کردیم کشور ها با توجه به نیازهای جامعه خود اقدام به جذب مهاجر از سایر کشورها می نمایند. هر کشور با توجه به سیاست های اقتصادی-جمعیتی خود برنامه های جذب نیروی کار خارجی خود را تدوین و اجرا می کند. یک کشور ممکن است به دلیل کمبود نیروی کار جوان و دیگری جذب سرمایه و رشد اقتصادی بیشتر راه را برای مهاجران کاری باز بگذارد.
کشورهای نیوزلند،عمان، قبرس، استرالیا و چین از جمله کشورهایی هستند که با اقبال خوبی برای مهاجرت کاری خصوصا برای افراد با تخصص و مهارت بالا روبرو شده اند. امروزه تقاضای زیادی برای مهاجرت کاری به کشورهای ذکر شده وجود دارد که از مهمترین دلایل آن می توان به آسانتر بودن اخذ اقامت کاری در این کشورها نسبت به کشورهای پیشرفته تر مانند کانادا، آلمان، انگلستان و نروژ اشاره کرد. این کشورها گرچه جزء بهترین کشورها برای مهاجرت کاری هستند اما بدلیل هزینه های زندگی بالا، سیاست های جدید و سخت گیرانه برای جذب مهاجران کاری و همچنین فاصله زیادی که از کشور عزیزمان ایران دارند امروزه از توجه کمتری برای مهاجرت کاری برخوردارند.
صفر تا صد مهاجرت کاری
کشور عمان با تغییر سیاست های خود در زمینه صدور ویزای کار نسبت به قبل سخت گیری کمتری به خرج می دهد. مهاجرت کادر درمان به عمان بدلیل کمبود نیروی کار متخصص در این کشور بسیار آسان تر از قبل شده. حتی طبق قانون جدید امکان تبدیل ویزای توریستی به ویزای کار عمان برای مدت زمانی محدود فراهم است. به زودی در مقالاتی جامع به صورت تخصصی به بررسی صفر تا صد مهاجرت کاری به عمان خواهیم پرداخت.
کشور نیوزلند به دلیل جمعیت کم و نسبتا پیر خود، هر ساله اقدام به جذب مهاجران کاری می نماید، فرصت های شغلی این کشور نسبتا زیاد بوده و به نیروی کار جوان امتیازات بیشتری برای اخذ اقامت کاری داده می شود. کشور قبرس بیشتر به نیروی کار متخصص و با سابقه خصوصا در زمینه های تکنولوژی و IT بها می دهد و کسب ویزای کار برای مهاجران کاری متخصص در این کشور اروپایی محتمل تر است.
استرالیا دیگر مقصد مهاجرت کاری افراد است که با توجه به سیاست های اقتصادی دولت استرالیا، افرادی که از تمکن مالی خوبی برخوردارند و قصد سرمایه گذاری و ثبت شرکت در استرالیا را دارند از اقبال خوبی برای مهاجرت به این کشور فوق العاده برخودار خواهند بود.چین نیز از جمله کشورهایی است که مهاجرت کاری به آن چندان سخت نیست، کشور چین هر ساله افراد زیادی را در زمینه های تخصص و مهارت برای کار می پذیرد. همچنین اگر متقاضی ویزای کار چین مدرک زبان انگلیسی داشته باشد می تواند به راحتی برای اشتغال به عنوان مدرس زبان انگلیسی به کشور چین مهاجرت نماید.
مدرک زبان مورد نیاز برای مهاجرت کاری
داشتن مدرک زبان می تواند در امر مهاجرت کاری بسیار کارگشا باشد، با توجه به نوع مهاجرت کاری متقاضی نیاز به ارائه مدرک زبان مختص به آن روش خواهد داشت. به عنوان مثال شخصی که مهاجرت کاری از نوع تخصص شغلی را انتخاب می کند برای دریافت مشاغل رده بالا نیازمند نمره آیلتس بالاتری است تا شخصی که از طریق مهارت اقدام به اخذ ویزای کار نموده.
شرط مدرک زبان و سیستم امتیازبندی
البته شرط داشتن مدرک زبان بسته به کشور مقصد مورد نظر متقاضی متفاوت است؛ در برخی کشورها که از سیستم امتیازبندی برای اعطای ویزای کاری استفاده می کنند داشتن مدرک زبان از اهمیت بالایی برخوردار است. در کشورهایی مانند استرالیا و اتریش که از سیستم امتیازبندی برای اعطای ویزای کار استفاده می کنند داشتن مدرک زبان از اهمیت بالایی برخوردار است. در سیستم امتازبندی داشتن مدرک زبان پوئن و امتیاز مثبت در نظر گرفته می شود، چرا که با توجه به میزان امتیازی که برای دانش زبان در نظر گرفته می شود کسب حداکثر امتیاز از جدول امتیازبندی برای متقاضیان اهمیت خواهد داشت. هرچه سطح مدرک زبان متقاضی بالاتر باشد امتیاز وی بیشتر خواهد بود، در نتیجه در رقابت با متقاضی دیگر می تواند از شانس بیشتری برخوردار شود.
چند نمونه از کاربردهای مدرک زبان در کشورها
کشورها برای ویزاهای کاری مختلف خود شروط متفاوتی قائل هستند، به عنوان مثال یکی از شروط اخذ ویزای اسکیل ورکر کشورانگلستان علاوه بر اثبات تمکن مالی، کسب نمره 7 در آزمون بین المللی ielts می باشد. گرچه یکی از شروط ویزای اسکیل ورکر تمکن مالی است و مختص سرمایه داران است اما اگر همین افراد مدرک زبان قابل قبولی نداشته باشند موفق به اخذ ویزای کاری از این طریق نخواهند شد.
در کشوری مانند اتریش که از سیستم امتیاز بندی استفاد می نماید نیز دانش زبان آلمانی از اهمیت ویژه ای برخوردار است، به نحوی که فرد با دانش زبان آلمانی سطح B2 نسبت به فردی که مدرک زبان A1 ویا A2 دارد از امتیاز بالاتری برخوردار خواهد بود. حتی در برای اخذ اقمت اتریش از طریق سرمایه گذاری نیز دانش زبان آلمانی از سطح C2 تا A1 از امتیازبندی ویژه ای بهره می برد. این جاست که اهمیت داشتن مدرک زبان در برخی حوزه های مهاجرت کاری مشخص می شود، بنابراین توصیه ما این است که قبل از برنامه ریزی برای اخذ ویزای کار کشورها، از شرایط آن کشور اطلاع حاصل نمایید سپس با توجه به نوع آن به تقویت دانش زبان خود بپردازید.
مراحل مهاجرت کاری
به طور کلی ترتیبی برای مهاجرت کاری همه کشورها نمی توان در نظر گرفت، این امر با توجه به نوع مهاجرت و همچنین کشور مقصد می تواند متفاوت باشد. اما یک سری مراحل وجود دارند که در اکثر موارد کشابه هم هستند و می توان به صورت مرحله ای به ان ها اشاره کرد.
انتخاب کشور مقصد برای مهاجرت کاری نخستین گام در این نوع از مهاجرت است، بنابراین تحقیق در مورد کشوری که می خواهید به آن مهاجرت کنید را باید اولویت خود قرار دهید.مشاغل مورد نیاز، میزان درآمد، ملزومات اخذ ویزای کار کشور مورد نظر و همچنین هزینه های زندگی در آن کشور از مهمترین موارد هستند که شخص متقاضی باید در مورد آن ها آگاهی کافی داشته باشد.
ارائه شرایط و مدارک لازم برای برخی از انواع ویزای کار قبل از ورود به آن کشور الزامی است. به عنوان نمونه اگر قصد داشته باشید از طریق تخصص و مهارت شغلی در یک کشور خارجی پیدا کنید و از این طریق به مهاجرت بپردازید. پس از یافتن شغل مورد نظر می بایست مدارک خود اعم از مدارک شناسایی، مدارک تحصیلی، رزومه کاری، مدرک زبان و هر آنچه که مورد نیاز است را برای کشور مورد نظر ارسال نمایید. در صورت پذیرش مدارک کارفرمای خارجی می تواند برای شما دعوتنامه ارسال کند.
سفارت برای صفر تا صد مهاجرت کاری
پس از ارسال دعوتنامه شما می توانید نسبت به اخذ ویزای کار کشور مقصد از طریق کنسولگری آن کشور اقدام نمایید. ارائه مدارک مبنی بر سلامت جسمی و روانی، عدم سوء پیشینه کیفری به سفارت آن کشور الزامی است،برخی کشورها از شما می خواهند با ارائه مدارکی ثابت کنید از لحاظ سیاسی و امنیتی خطری را متوجه کشور مقصد نخواهید کرد. برای مواردی مانند ثبت شرکت و سرمایه گذاری نیازمند اثبات تمکن مالی خواهید بود، گردش مالی مناسب و همچنین سند ملکی که بتواند پشتیبانی مالی لازم را برای شما فراهم کند نیز در این روش های مهاجرت کاری از شما درخواست می شود.
همانطور که می بینید ارائه مدارک برای اخذ ویزای کاری، بسته به نوع آن و کشور مقصد متفاوت است و نمی توان به طور دقیق همه آن ها را بیان نمود، لذا برای کسب اطلاعات جامع و کامل در مورد مدارک مورد نیاز هر روش مهاجرت کاری باید با مشاورین حوزه مهاجرت مشورت نمایید تا به بهترین نحو شما را در مسیر دستیابی به ویزا و اقامت کشور مورد نظر یاری کنند. مشاورین دلسوز و مجرب سفیر رها گستر آریا می توانند با تجربه چندین ساله خود بهترین راهنمایی را در زمینه اخذ ویزای کار و اقامت کشور مورد نظرتان در اختیار شما عزیزان قرار دهند.