ویزا چیست و انواع ویزا برای مهاجرت کدامند؟
به دنبال چه نوع ویزایی هستید؟
تحصیل در خارج
سرمایه گذاری در خارج
ثبت شرکت در خارج
ازدواج در خارج
خرید ملک در خارج
چه کشوری مد نظر شماست؟
اتریش کانادا
استرالیا اسپانیا
انگلستان فرانسه
عمان نروژ
دانمارک ترکیه
انواع ویزا کدامند؟
ویزای الکترونیکی
ویزای شینگن
ویزای تحصیلی
ویزای کار
ویزای توریستی
دانستنی های اولیه در مورد ویزا
ویزا چیست؟
ویزا یا روادید یک سند رسمی مشروط است که به شهروندان یک کشور خارجی اجازه ورود می دهد. ویزا در واقع مجوز ورود، اقامت و یا خروج اتباع خارجی به یک کشور است، این مجوز معمولا به صورت مهر و یا تمبر در گذرنامه شخص الصاق می شود. ویزا انواع مختلفی دارد که بنا به نوع آن افراد از حقوق متفاوتی در کشور میزبان برخوردارند.
انواع ویزا برای مهاجرت
ویزا انواع مختلفی دارد که بنا به نوع آن افراد از حقوق متفاوتی در کشور میزبان برخوردارند. انواع ویزا برای مهاجرت را می توان به 6 نوع کلی ویزای تحصیلی، ویزای کار، ویزای سرمایه گذاری، ویزای توریستی، ویزای شینگن و ازدواج تقسیم کرد.
ویزای تحصیلی :
ویزای تحصیلی همانطور که از نامش پیداست برای افرادی مناسب است که می خواهند به تحصیل در کشور دیگر بپردازند.این نوع ویزا عموما یک ساله است و در مدت زمانی که دانشجو در آن کشور مشغول به تحصیل است تمدید می گردد.
ویزای کار :
ویزای کار برای افراد متخصص و یا جویای کار مناسب است، در این نوع ویزا شخص متقاضی می بایست دعوتنامه ای از یک کارفرما در کشور مورد نظر دریافت نماید. مدت زمان اعتبار این ویزا بسته به نوع قرارداد کاری متفاوت است.
ویزای سرمایه گذاری :
ویزای سرمایه گذاری از دیگر اقسام ویزا است که افراد می توانند نسبت به اخذ آن اقدام نمایند. ویزاهای سرمایه گذاریربای افرادی که قصد سرمایه گذاری در کشورهای خارجی مانند کارآفرینی، ثبت شرکت، خرید ملک، خودحمایتی و …. را دارند مناسب است.
ویزای توریستی :
ویزاهای توریستی یکی از پر مخاطب ترین ویزاها هستند چرا که افراد برای گردش و سفر به کشورهای دیگر نیازمند اخذ ویزای توریستی هستند. این نوع ویزا مدت زمانی اعتباری 1 تا 3 ماهه دارد که این مدت بسته به شرایط ممکن است کمی بیشتر یا کمتر شود.
ویزای شینگن :
ویزای شینگن<<Schengen>> یک روادید اقامت کوتاه به حساب می آید که به متقاضی اجازه اقامت 90 روزه در کشورهای عضو منطقه شنگن را می دهد؛ این نوع ویزا برای افرادی که قصد تجارت و گردشگری را دارند بیشتر به کار می آید.
ویزای ازدواج :
این نوع ویزا به افرادی تعلق می گیرد که به صورت رسمی با فردی از یک کشور خارجی ازدواج نمایند.
مراحل اخذ ویزا
به طور خلاصه برای اخذ ویزا ابتدا می بایست با یک کارگزار و موسسه مهاجرتی مشاوره نمایید. موسسه مهاجرتی در انتخاب بهترین کشور مقصد به شما کمک می کند، پس از بررسی مدارک مورد نیاز با توجه به نوع ویزای مورد نظر نسبت به تعیین وقت سفارت اقدام می نمایید.
چه کشورهایی نیاز به اخذ ویزا ندارند؟
جالب است بدانید کشور هایی وجود دارند که افراد در آن نیاز به کسب اجازه (اخذ ویزا) برای ورود به کشور دیگر ندارند.
مردم کشورهای عضو شینگن برای تردد میان این کشورها نیازی به اخذ ویزا ندارند. 26 کشور جزء شینگن هستند که عبارتند از : اسلوونی، اسلواکی، اسپانیا، لیتوانی،استونی، اتریش، لوکزامبورگ، لیختن اشتاین، لهستان، بلژیک، لهستان، یونان، مجارستان، هلند، آلمان، ایتالیا، ایسلند، پرتغال، نروژ، سوئیس، سوئد، لیتوانی، مالت، دانمارک، فنلاند و جمهوری چک.
انواع ویزا برای مهاجرت
بعضی دیگر از کشورها هم وجود دارند که برای ورود به آن ها نیازی به اخذ ویزا نیست، به طور مثال ایرانیان نیازی به اخذ ویزا برای ورود به کشورهای ترکیه و ارمنستان ندارند. اما مدت زمان محدودی می توانید در این کشور اقامت داشته باشید(حدود 90 روز) و پس از آن ملزم به ترک خاک ترکیه خواهید بود. کشورهای گرجستان و مالزی نیز از مردم کشور عزیزمان ویزا درخواست نمی کنند اما همانطور که گفتیم مدت زمان حضور در این کشورها نیز محدود است. درکشور مالزی 14 روز و در گرجستان 94 روز فرصت اقامت بدون ویزا برای مردم ایران وجود دارد.
انواع ویزا برای مهاجرت را بشناسید
همانطور که گفته شد ویزا انواع مختلفی دارد که می توان از ویزای تحصیلی(دانشجویی)، ویزای کار و کاریابی، ویزای سرمایه گذاری مانند ثبت شرکت و خرید ملک، ویزای ازدواج و تولد بعنوان انواع ویزا برای مهاجرت نام برد.
ویزای تحصیلی و دانشجویی
مهاجرت تحصیلی همواره سرآمد روش های مهاجرت به سایر کشورها می باشد. دانشجویان به دلایل مختلفی اقدام به اخذ ویزای تحصیلی می کنند که مهمترین آن ها را می توان بهرمندی از امکانات آموزشی بهتر دانست. یکی از انواع ویزا برای مهاجرت به کشورهای پیشرفته ویزای تحصیلی است که در این بخش به صورت اجمالی به آن می پردازیم.
دریافت ویزای تحصیلی به عواملی بستگی دارد که عبارتند از:
- کشور تابعیت شما
- کشور مقصد مورد نظر شما
- دوره مورد نظرتان که می خواهید در آن به تحصیل بپردازید
- موسسه یا دانشگاهی که برای ادامه تحصیل انتخاب می کنید
- منابع مالی مورد نیاز برای تحصیل در کشور مقصد
سیستم ویزا و مراحل پذیرش در کشورهای مختلف متفاوت است، با این حال برخی کشورها قوانینی دارند که در بسیاری از موارد با هم مشترک هستند.
کشور تابعیت : در بسیاری از کشورهای اروپایی نیازی به اخذ ویزا برای تحصیل نیست. اگر کشور شما عضو اتحادیه اروپا باشد، نیازی به اخذ ویزا برای تحصیل در سایر کشورهای اروپایی نخواهید داشت؛ اگر خارج از کشورهای عضو اتحادیه اروپا باشید می بایست جزئیات دریافت ویزای کشور مقصد خود را بررسی کنید.
پشتوانه مالی : یکی از فاکتورهای مهم برای کشورها توانایی تامین هزینه های مالی از طرف دانشجو است، آنها می خواهند بدانند آیا فرد متقاضی می تواند حداقل به مدت یک سال مخارج زندگی، مطالعه و تحصیل خود را تامین کند؟
در کشورهایی مانند استرالیا قبل از هرچیز باید ثابت کنید که بودجه لازم برای تامین هزینه های زندگی و تحصیل خود را دارید، در درجه بعدی لازم است اعلام نمائید که پس از پایان دوره تحصیلی به کشور تابعیت خود باز می گردید.
برای تحصیل در انگلستان وایالات متحده علاوه بر دانش کافی در زمینه زبان انگلیسی، متقاضی می بایست قادر به تامین هزینه های تحصیل خود حداقل به مدت یک سال باشد.
هزینه های ویزای دانشجویی
ویزای دانشجویی استرالیا :
- هزینه دوره تحصیلی
- پشتوانه مالی به مبلغ 18هزار ذلار استرالیا برای هر سال زت=ندگی در این کشور
- تهیه بلیط هواپیما
ویزای دانشجویی انگلستان :
- هزینه دوره فقط برای سال اول تحصیل
- پشتوانه مالی برای یک سال اول زندگی در انگلستان
ویزای تحصیلی ایالات متحده :
- پشتوانه مالی برای تامین هزینه های زندگی و تحصیل در یک سال اول
- اثبات بودجه مالی آماده برای تامین هزینه های سال های باقی مانده تحصیل
همانطور که کمی قبل اشاره کردیم دانش زبان انگلیسی یکی از فاکتورهای اخذ اقامت از طریق تحصیل در کشورهای انگلیسی زبان به شمار می رود. تحصیل در برخی دوره ها نیازمند گواهی زبان انگلیسی معتبر می باشد؛ در کشوری مانند انگلستان قوانین سخت تری در این زمینه وجود دارد. قبل از هرچیز متقاضی باید ثابت کند که می تواند بدون مترجم با سایر افراد جامعه ارتباط برقرار کند، سپس به باقی شرایط فرد می پردازند. طبق قوانین جدید این کشور از ورود افرادی که درک خوبی از زبان انگلیسی ندارند ممانعت به عمل می آید.
ویزای کار
یکی از متداول ترین انواع ویزا برای مهاجرت ویزای کار کشورهاست، این نوع ویزا در اکثر کشورها به سه بخش اصلی تقسیم می شود. ویزای جستجوی کار یا جاب سیکر، ویزای مهارت و تخصص یا اسکیل ورکر و ویزای پیشنهاد کاری یا جاب آفر که بسیار محبوب است.
برای اخذ ویزای کاری از نوع درخواست شغل، می بایست پس از آن که شما شغل متناسب با شرایط خود را یافتید؛ درخواست خود را به شرکت مربوطه ارسال کنید. آن ها معمولا یک سری مدارک متداول را از شما درخواست می کنند که مهمترین آن ها عبارتند از:
- مدارک تحصیلی شما (کپی)
- CV
- رزومه کاری
- نمونه کارهای شما
این شرکت ها معمولا به دو روش حضوری و آنلاین اقدام به مصاحبه با جویای کار می نمایند. در صورت پذیرش در مصاحبه آنلاین شما باید در کشور مبداء خود نسبت به دریافت ویزای کار از نوع جاب آفر اقدام نمایید.
ویزای توریستی
ویزاهای توریستی که به ویزاهای مسافرتی نیز معروفند به دو دسته مهاجر و غیرمهاجر تقسیم می شوند. ویزای مهاجرتی امکان اخذ اقامت دائم در کشور میزبان را برای متقاضی فراهم می سازد؛ درحالی که در نوع غیرمهاجرتی تنها امکان ورود و اقامت به مدت محدود برای متقاضی وجود دارد.
مدارک لازم برای ویزای توریستی
زمانی که برای اخذ ویزای توریستی اقدام می کنید مدارکی از سوی سفارت کشور مورد نظر از شما خواسته می شود که عبارتند از:
- گذرنامه با تاریخ انقضای حداقل 3ماهه
- اثبات شاغل بودن در کشور محل سکونت (در صورت بازنشستگی مدارک بازنشستگی)
- عکس با اندازه مشخص شده از سوی دفتر ویزا
- فتوکپی از صفحه اطلاعات گذرنامه
- دعوتنامه از شخص یا شرکت در کشور مورد نظر
- اثبات توانایی مالی(مدارکی مانند سند ملکی، حساب بانکی، اوراق سهام و…)
- پر کردن فرم
- رزرو بلیط های رفت و برگشت
مصاحبه ویزا چیست؟
گاهی ممکن است ضمن درخواست موارد فوق از شما خواسته شود برای مصاحبه ویزا مراجعه نمایید، برخی از متدول ترین سوالاتی که ممکن است در این مصاحبه از شما خواهد پرسیده شوند عبارتند از:
- دلیل سفر به کشور مورد نظر چیست؟
- آیا درخواست شما در این زمان خاص دلیل روشنی دارد؟
- از چه جاهایی می خواهید بازدید کنید؟
- چه مدت آنجا می مانید؟
- آیا از شخص خاصی بازدید خواهید کرد؟
- آیا تنها سفر می کنید؟
- سابقه کیفری دارید؟
- آیا شغل هستید، اگر شاغل هستید کارتان را در مدت سفر چه می کنید؟
- برنامه تان برای پایان سفر چیست؟ آیا پس از سفر به کشور خود باز می گردید؟
لازم به ذکر است اکثر درخواست های ویزا بدون انجام مصاحبه تایید یا رد می شوند، اکثرا این موارد برای بازدید شخص از کشوری خاص با شرایطی ویژه از متقاضی پرسیده می شوند.
شرایط اخذ ویزا
شرایط اخذ ویزا در کشورهای مختلف متفاوت است، هر کشور با توجه به موقعیت سیاسی جغرافیایی خود شرایط مختص به خود را برای ارائه ویزا در نظر می گیرد؛ در این میان مواردی هستند که در تمام کشورها به صورت مشترک وجود دارند.
- ارائه پاسپورت معتبر
- ارائه شناسنامه و کارت ملی به همراه کپی آنها
- عکس پشت زمینه سفید و جدید
- گواهی اشتغال به تحصیل برای محصلین
- گواهی اشتغال به کار برای شاغلین
- گواهی بازنشستگی برای بازنشستگان
- ارائه پرینت گردش حساب 6 ماه اخیر
- بیمه نامه مسافرتی
- برنامه سفر و …
دستورالعمل های صدور ویزا
در بسیاری از کشورها هنگام صدور ویزا دستورالعمل هایی وجود دارد که اگر شخص متقاضی یکی از آن ها را داشته باشد از ورود به آن کشور منع می شود. موارد زیر رایج ترین دستورالعمل ها در این زمینه می باشند:
- بیماری های خاص و خطرناک
- شرایط سیاسی امنیتی که برای کشور میزبان مخاطره آمیز باشد
- مشکلات مالی
- سوابق کیفری و ارتکاب جرم و …
در صورت عدم رعایت دستورالعمل های مربوط به اخذ ویزا ممکن است در هر مرحله ای که باشید ویزای شما مردود شود
دو ویزای پرکاربرد
حال می خواهیم به صورت مختصر به بررسی دو مورد از انواع ویزا برای مهاجرت که همواره مورد استقبال هم میهنان عزیزمان است بپردازیم :
- ویزای شینگن
- ویزای مولتی کانادا
اخذ ویزای شینگن چگونه است؟
همانطور که مطلع هستید برای سفر به کشورهای اروپایی ملزم به دریافت ویزای شینگن هستیم. ویزای شینگن در واقع به شما این امکان را می دهد که به راحتی و بدون محدودیت از یک کشور اروپایی به دیگری سفر کنند، حال می خواهیم ببینیم شرایط اخذ این روادید پرکاربرد چگونه است.
برای اخذ ویزای شینگن می بایست به سفارت کشور اروپایی مورد نظر که عضو پیمان شینگن است مراجه کنید. این کشورها معمولا شرایط یکسانی برای صدور ویزا دارند که عبارتند از:
- گردش حساب مناسب : یکی از مهمترین فاکتورها برای اخذ ویزای شینگن گردش حساب 6 ماه آخر شما می باشد.
- مشخص کردن هدف سفر : با مشخص کردن هدف سفرتان به منطقه شینگن، به افسران ویزا کمک می کنید راحت تر در مورد اعطای ویزا به شما تصمیم گیری کنند.
- تمکن مالی مناسب : برای اخذ ویزای شینگن باید ثابت کنید که در مدت اقامت در کشور مقصد مشکلی در پرداخت هزینه های اقامت خود ندارید.
موارد بالا جزء اولویت های اخذ این نوع ویزا هستند، باید یادآوری کنیم مواردی مانند مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای شینگن، پرداخت هزینه اخذ آن، ارائه سابقه سفر به کشورهای عضو پیمان شینگن و … هم الزامی هستند..
اخذ ویزای مولتی کانادا چگونه است؟
ویزای مولتی کانادا یکی از محبوب ترین ویزاهای جهان است، چرا که هر ساله علاقمندان زیادی چه با هدف کار و چه تفریح برای سفر به این کشور زیبا اقدام به دریافت ویزا می کنند. ویزای مولتی کانادا به علاقمندان این کشور امکان اقامتی طولانی می دهد. این نوع ویزا اعتباری 10 ساله دارد اما با توجه به محدودیت های پاسپورت ایران که فقط 5سال اعتبار دارد؛ امکان سفر به کانادا با ویزای مولتی به 5سال کاهش می یابد.
در این مدت می توانید به دفعات به کشور کانادا سفر کنید، تنها محدودیت شما این است که هر 6 ماه یک بار می بایست حتی برای مدت چند روز هم که شده خاک این کشور را ترک کنید و مجددا به آن بازگردید.
- دلیل قانع کننده برای سفر به کانادا : اگر دلیل قانع کننده ای نداشته باشید این شبهه به وجود می آید که قصد پناهندگی دارید.
- عدم سوابق کیفری جنایی و امنیتی : برای سفر به کانادا می بایست اثبات کنید حضور شما در این کشور برای شهروندان این کشور مخاطره آمیز نخواهد بود.
- داشتن استاندارد های سلامت : شما می بایست عاری از هرگونه بیماری خاص و خطرناک باشید.
ارائه موارد فوق علاوه بر مدارک مشترک لازم برای اخذ ویزا که کمی قبل به آن ها اشاره شد الزامی است.